Sant Pol de Mar acull dues jornades especials de donació de sang

dijous, 4 Juny, 2020

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenirel ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.
 
Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.
 
Sant Pol de Mar s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El proper dimarts 9 i dimecres 10 de juny, la Sala Polivalent de l'Ajuntament de Sant Pol comptarà amb un espai de donació de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.
 
Els alumnes de l’Institut Sant Pol donen suport a la campanya amb la seva difusió a través d’un projecte de servei comunitari.
 
Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.
 
 
Campanyes amb mesures de seguretat
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.
 
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.
 
Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Comparteix aquesta pàgina: