Aquesta revetlla de Sant Joan, més precaució que mai!

dissabte, 20 Juny, 2020

A les habituals recomanacions de seguretat que cal fer cada any per recordar el risc en la manipulació de petards i l'encesa de fogueres, enguany cal sumar-li la situació excepcional generada per la pandèmia del coronavirus.

És per això que des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar volem fer una crida a la ciutadania i recodar que celebrem la revetlla amb precaució, vetllant pel distanciament físic i evitant les aglomeracions. Les celebracions han de ser en grups de màxim 20 persones (excepte en el cas de persones que conviuen juntes) i que cal dur la mascareta sempre que no es pugui mantenir la separació d'1,5 metres entre persones.
 
També recomanem beure amb precaució, recordant la prohibició de beure al carrer i de no beure si s'ha d'agafar el cotxe després.

Així mateix, enguany cal tenir present que les platges romandran tancades al públic a partir de les 22.00 hores per evitar les aglomeracions.

Quant a les fogueres, queda restringida la seva encesa dins del casc urbà de la vila a causa de l'elevat risc d'incendis. Podeu consultar el ban d'alcaldia al peu d'aquesta pàgina.

Pel que fa a la pirotècnia, no compartir la metxa o altres estris amb altres persones, llegiu les instruccions dels petards i feu un ús adequat d'aquests. No llenceu petards a persones ni els utilitzeu dins de casa. A terrasses o patis interiors, feu ús només d'aquells que estiguin permesos. En cap cas llençar-los a menys de 500 metres d’una zona boscosa.

A més, enguany és important no utilitzar gels hidroalcohòlics ni dur mascareta en el moment d'encendre productes de pirotècnia atès que són molt inflamables. Podeu substituir el gel hidroalcohòlic pel rentat de mans amb aigua i sabó.

Teniu més informació sobre les recomanacions de seguretat en aquesta pàgina del Departament d'Interior.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració. Gaudim tots de la revetlla de Sant Joan!

Comparteix aquesta pàgina: