Personatges il·lustres o destacats al municipi

Modest Furest i Roca

Fundador de l’empresa Vichy Catalán. S’instal·là al poble el 1918, comprà els terrenys de La Punta i encarregà, a Ignasi Mas Morell, el projecte del Passeig Dr. Furest o de la Punta, el 1922.

Ignasi Mas Morell

Arquitecte modernista nascut a Barcelona (del 1881 al 1953). Cosí d’Enric Morell, santpolenc de naixement, es construí una casa d’estiueig a Sant Pol on hi deixà nombrosos testimonis de la seva obra arquitectònica.

Joan Coromines

Un dels principals estudiosos de la lingüística romànica, amb una extensa obra de la qual en destaquen “Diccionario etimológico de la lengua castellana” i el “Diccionari etimològic de la llengua catalana”. Visqué a la casa que comprà el seu pare, com a casa d’estiueig, que posteriorment es convertí en seu del consistori municipal i que finalment acabà esdevenint l’edifici de la Fundació Pere Coromines, que creà en homenatge al seu pare, el qual venerava, l’escriptor, economista i polític de les Corts, Pere Coromines.

Perejaume Borrell

Perejaume, pintor i poeta català nascut a Sant Pol el 1957. Viu i treballa al seu poble natal i part de la seva obra està exposada al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar.

Carme Ruscalleda

Nascuda a Sant Pol de Mar, cuinera de reconeguda fama internacional i ambaixadora i promotora de la gastronomia catalana i maresmenca. Gran cuinera i gran amant del poble que l’ha vit néixer i créixer.
El 1988 creà, juntament amb el seu marit Toni Balam, el restaurant Sant Pau que compta amb 3 estrelles Michellin des de 2005, el 2004 obrí un segon restaurant Sant Pau a Tòkio, que el 2007 obtingué 2 estrelles Michellin i el 2010, junt al seu fill Raül Balam, va obtenir una altra estrella Michellin en reconeixement a la seva tasca al front del restaurant Moments de Barcelona.

Comparteix aquesta pàgina: